Info primarie
  Localizare
  Conducere
  Organigrama
  Regulamente interne
  Servicii oferite
  Date de contact
  Orar audienţe
  Program de funcţionare

Consiliul Local
  Componenţa C.L.
  Atribuţiile C.L.
  Hotărârile C.L.
  Procele verbale ale şedinţelor
  Regulamentul C.L.

Documente publice
  Informaţii de interes public
  Comunicate de presă
  Declaraţii de avere şi interese
  Strategii
  Bugetul
  Publicatii casatorii
  Anunțuri de interes public

» Informaţii de interes public | Informatii pentru angajatori | Facilitati acordate la angajarea somerilor

 
Facilitati acordate la angajarea somerilor
Firmele care infiinteaza locuri de munca sau angajeaza someri sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru o perioada de 6 luni, se arata in Ordonanta de Urgenta nr. 13/2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 136/2010.
Aceasta facilitate se acorda doar daca intre angajatori si angajatii din randul somerilor nu au existat raporturi de munca in ultimele 6 luni si daca de pe locurile de munca respective nu au mai fost disponibilizati angajati in ultimele 6 luni anterioare datei angajarii in baza prevederilor Ordonantei.
  • Scutirile se fac in schimbul indeplinirii unor conditii
Potrivit legii, scutirea de la plata contributiilor sociale datorate de angajatori, potrivit legii, se acorda incepand cu luna urmatoare lunii stabilirii raporturilor de munca, sau cu luna in curs, daca activitatea angajatului incepe cu data de intai a lunii. Contributiile sociale datorate de angajatori scutite la plata in baza Ordonantei sunt: Contributia de asigurari sociale (CAS); Contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS); Contributia de asigurari pentru somaj; Contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale; Contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale; Contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate.
  • Cei care beneficiaza de scutiri si fac concedieri, platesc retroactiv
 Perioada in care angajatorii nu vor plati contributiile de asigurari sociale constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei angajatorului. Daca raporturile de munca ale persoanelor angajate inceteaza anterior perioadei de 12 luni, angajatorii sunt obligati sa plateasca contributiile de asigurari sociale datorate pe perioada mentinerii in activitate, pentru fiecare persoana care a fost incadrata in baza Ordonantei. Totodata, angajatorii care au beneficiat de scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale si care, in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a Ordonantei si data expirarii celor 12 luni, efectueaza si alte concedieri, pentru motive care nu tin de persoana salariatului, sunt obligati sa plateasca contributiile de asigurari sociale de care au fost scutiti", mai explica oficialii firmei de consultanta.
  • Valoarea tichetelor de masa ramane la 8,72 lei
De asemenea, Ordinul nr. 135/2010 privind stabilirea valorii nominale a unui tichet de masa pentru semestrul I al anului 2010, a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 104/2010 si prevede ca pentru semestrul I al anului 2010, valoarea nominala a unui tichet de masa se mentine la nivelul ultimei valori nominale indexate de 8,72 lei.


Romana  Sarba  Maghiara  Italiana  Franceza  Engleza 
PRIMAR
Ion Fistea
0256-397251

   
VICE PRIMAR
 Brăzdău
Remus Răzvan
0256-397251

ADMINISTRATOR PUBLIC
Beltechi Floriana
0256-397251
_______________________
SECRETAR
 Borza Adina
0256-397251
Adresa:
Judeţul Timiş, 307280 Moravita, strada Principală, nr. 261
Telefon:
0256-397251
FAX:
0256-397251
E-mail:
primaria@primariamoravita.ro
prmrmoravita@yahoo.comPentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi linkul www.fonduri-ue.ro

  Fundatia Romano- Germana Timisoara
  Primaria Denta
  Primaria Jamu Mare
  Primaria Voiteg
  Primaria Banloc
  Oficiul Registrului Comertului Timisoara
  Fundatia Centrul de Afaceri si Meserii Eurotraining
  Primaria Lenauheim
  Primaria Biled
  Primaria Comlosu Mare
  Primaria Giarmata

COMUNA NOASTRA
Comuna Moraviţa este aşezată in partea de sud a judeţului Timiş, la 70 de km de municipiul Timişoara, 20 km de oraşul Deta si 17 km de Republica Serbia
Prezentare
Istoric
Populaţia
Învăţamânt
Informaţii economice
Evenimente culturale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României