Info primarie
  Localizare
  Conducere
  Organigrama
  Regulamente interne
  Servicii oferite
  Date de contact
  Orar audienţe
  Program de funcţionare

Consiliul Local
  Componenţa C.L.
  Atribuţiile C.L.
  Hotărârile C.L.
  Procele verbale ale şedinţelor
  Regulamentul C.L.

Documente publice
  Informaţii de interes public
  Comunicate de presă
  Declaraţii de avere şi interese
  Strategii
  Bugetul
  Publicatii casatorii
  Anunțuri de interes public

» Informaţii de interes public | Informatii pentru angajati si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca | Dezvoltare profesionala | Curriculum Vitae

 
La ce foloseste un Curriculum Vitae?

Cv-ul vostru are doar cateva secunde sa impresioneze un angajator sau sa sfarseasca in cosul de gunoi alaturi de alte cateva zeci de curriculum vitae.

Un CV util trebuie sa aiba o fundatie solida si sa fie conform cu adevarul. Incepeti cu lucrurile elementare:

INFORMATII DE CONTACT. Introduceti datele de contact la inceputul CV-ului. Includeti numele intreg, adresa, numarul de telefon si adresa de e-mail. Daca aveti o adresa de web personala (un blog), introduceti si URL-ul doar daca acest site va evidentiaza aptitudinile sau se incadreaza in obiectivele carierei voastre.

OBIECTIVE (rubrica optionala). Sectiunea obiectivelor da angajatorului o imagine imediata despre cine sunteti si ce cautati, fara sa-l forteze sa studieze intregul CV. Daca decideti sa includeti un obiectiv, subliniati imbunatatirile pe care le puteti aduce companiei si nu ceea ce vreti sa lauti de la ei. Altfel spus, nu formulati niciodata in termeni de „Vreau sa lucrez la firma X pentru ca sunteti cei mai buni din piata muncii”ci spuneti „Doresc sa lucrez la firma X deoarece educatia anterioara si experienta mea profesionala pot fi de un real folos companiei”.

Experienta. Enumerati experienta in ordine cronologica, incepand cu cea mai recenta slujba avuta. Includeti numele companiei unde ati mai lucrat, adresa, postul ocupat si perioada angajarii. Totodata, includeti in mod obligatoriu si o scurta descriere a sarcinilor de servici precum si a realizarilor (daca se pot cuantifica). De exemplu: in calitate de vanzator am interactionat zilnic cu peste 200 de clienti/ am participat la ridicarea a 5 case in ultimii 2 ani/ am avut 500 de clienti multumiti de serviciile oferite de mine in ultimii 3 ani.

IMPORTANT DE RETINUT:

- Puneti in evidenta cele mai importante responsabilitati, chiar daca ele n-au fost responsabilitatile voastre principale (dar nu exagerati si mai ales nu mintiti). De exemplu puteti spune ca, in calitate de vanzatoare v-ati ocupat si cu evidenta contabila primara (chiar daca, normal, meseria dumneavoastra e cea de lucrator in comert si nu de contabil).

- Propozitiile puternice sunt acelea in care un subiect opereaza o actiune (diateza activa) fata de o actiune operand asupra unui subiect (diateza pasiva). De exemplu: „Am organizat un anumit lucru” creeaza o impresie mai puternica decat „Lucru respectiv a fost planuit de mine.”

- Impresionati-va potentialul angajator cu rezultate concrete. Enumerati realizarile cu procentaje (procente) precum „munca depusa de mine a avut drept consecinta cresterea cifrei de afaceri cu 20%” si „am avut in subordine o echipa formata din trei oameni”.

- Folositi descrieri pentru a evidentia spiritul de initiativa. Creati-va o imagine de om activ, folosind verbe puternice de genul „ am propus”, „am facut”, „am descurcat” etc.

Abilitati/hobby-uri.Angajatii din ziua de azi sunt mai initiati in tehnologie ca niciodata, deci asigurati-va ca mentionati cunostintele voastre in domeniul tehnologiei informationale/PC si tehnice. Enumerati limbaje de programare, soft-uri si sisteme de operare pe care le-ati folosit, la fel ca si atestatele pe care le aveti (calificarile CNFPA, cursurile de perfectionare Knauff etc.). Nu uitati sa mentionati limbile straine stiute sau abilitatile oratorice (mai ales daca vreti sa lucrati in domeniul vanzarilor). Aveti insa grija sa nu mentionati ca, de exemplu, cunoasteti limba spaniola la nivel „bine”/„foarte bine” daca nu stiti sa cititi sau sa scrieti in limba respectiva.

Includeti intotdeauna statutul de membru pe care il aveti in diverse organizatii profesionale, pentru ca asta denota seriozitate in privinta carierei voastre (de exemplu: fac parte din Asociatia Intreprinzatorilor din judetul Timis). Mentionarea hobby-urilor este optionala. Enumerarea acestora va poate crea o imagine de persoana deschisa pentru orice activitate dar poate si ridica sprancenele. Deci fiti atenti la ce spuneti. (Poate ar fi mai mai bine sa tineti pasiunea pentru poker doar pentru voi.)

EDUCATIE.Enumerati mai intai cele mai recente experiente educationale si apoi pe cele de munca. Declarati-va nivelul studiilor, perioada de studii, numele si adresa facultatii/liceului. Puteti include aici si nota de licenta/bacalaureat (daca e suficient de mare ca sa impresioneze, mai ales daca sunteti la inceput de cariera profesionala si nu prea aveti ce mentiona la experienta).


ALTE DETALII

- Faceti-va mai multe variante ale CV-ului, fiecare croit pe tipul de job pentru care aplicati. Scrierea mai multor CV-uri poate consuma mult timp dar e un pret mic pentru a obtine job-ul pe care-l doriti.

- Stiu ca e greu dar incercati sa aflati cat mai multe informatii despre acea pozitie si companie. Fiti atenti la cerintele slujbei dorite si puneti-va in evidenta atuurile vosatre care reflecta cel mai bine acele nevoi ale companiei.

- Fiti concis. Nu te intinde pe 5 pagini. Fiti sigur ca fiecare cuvant are cate o semnificatie pentru cel care va invita la interviu.

- Alegeti caractere usor de citit, curate si consistente (Arial, Verdana, Times New Roman).Nu utilizati fonturi netraditionale sau prea creative decat daca sunteti artist.

- Cititi, corectati si recititi CV-ul pentru a va asigura ca e bine scris, clar si concis. Refaceti-l daca e cazul. Apoi rugati-va prietenii sau familia sa-si spuna parerea.

- Cand completati un CV on-line, salvati o versiune de text (cu extensia `.txt`) ce arata bine pe orice calculator. Trimite-ti CV-ul ca document atasat si totodata copiaza-l si ca email doar pentru a fi siguri. CV-urile online pot cuprinde si o multime de cuvinte cheie, de vreme ce acestea pot fi cautate cu motoare de cautare (altfel spus pot fi vazute de mai multi potentiali angajatori).

Cu o doza de autoevaluare, organizare corespunzatoare si o atenta alegere a cuvintelor, CV-ul vostru se va ridica singur la suprafata pe biroul oricarui angajator.


Mult succes!

Acest material a fost realizat de catre Diana Asoltanei, Manager Resurse Umane, in vederea informarii beneficiarilor proiectului „Dezvoltarea capitalului uman din mediul rural: garanţia succesului de mâine al României”finantat de Fondul Social European si Guvernul Romaniei prin intermediul Programului Operational Sectorial, Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”, DMI 5.2.


>> Curriculum Vitae - model in limba romana 

>> Currculum Vitae - model in limba engleza

Romana  Sarba  Maghiara  Italiana  Franceza  Engleza 
PRIMAR
Ion Fistea
0256-397251

   
VICE PRIMAR
 Brăzdău
Remus Răzvan
0256-397251

ADMINISTRATOR PUBLIC
Beltechi Floriana
0256-397251
_______________________
SECRETAR
 Borza Adina
0256-397251
Adresa:
Judeţul Timiş, 307280 Moravita, strada Principală, nr. 261
Telefon:
0256-397251
FAX:
0256-397251
E-mail:
primaria@primariamoravita.ro
prmrmoravita@yahoo.comPentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi linkul www.fonduri-ue.ro

  Fundatia Romano- Germana Timisoara
  Primaria Denta
  Primaria Jamu Mare
  Primaria Voiteg
  Primaria Banloc
  Oficiul Registrului Comertului Timisoara
  Fundatia Centrul de Afaceri si Meserii Eurotraining
  Primaria Lenauheim
  Primaria Biled
  Primaria Comlosu Mare
  Primaria Giarmata

COMUNA NOASTRA
Comuna Moraviţa este aşezată in partea de sud a judeţului Timiş, la 70 de km de municipiul Timişoara, 20 km de oraşul Deta si 17 km de Republica Serbia
Prezentare
Istoric
Populaţia
Învăţamânt
Informaţii economice
Evenimente culturale


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României